Kunstudstillingen ‘The Creation - Religion, Myth, Science &’. Skabelsesberetningen fortalt gennem otte kunstværker indhyllet i en dramatisk lydinstallation af billedkunstner Peter Simonsen

Skabelsesberetningen fortalt gennem otte kunstværker indhyllet i en dramatisk lydinstallation

'The Creation - Religion, Myth, Science &'. Otte episke kunstværker - én rejse gennem religioner, myter og naturvidenskab.

Én samlet skabelsesberetning, der favner alle de store religioner, alle de store mytologier samt naturvidenskaben. De otte værker understøttes af en dramatisk lydinstallation. 'The Creation - Religion, Myth, Science &' er en kunstnerisk visuel og audiovisuel fortælling: Undersøgende, Reflekterende og Kommenterende.

Værket tager afsæt i kristendommens skabelsesberetning, hvor Gud ifølge Bibelen skabte Verden på syv dage jf. Første Mosebog Kapitel 1 i Det Gamle Testamente.

Billedkunstner Peter Simonsen vil med sit værk undersøge, hvordan de store religioner, de store mytologier samt naturvidenskaben udlægger ‘Skabelsen’.

Før det første penselstrøg blev sat...

Det startede med en tanke og et spørgsmål. Flere spørgsmål… og en idé begyndte at tage form. Var det muligt at skabe ét værk - én samlet skabelsesberetning, der favnede alle de store religioner, mytologier og naturvidenskaben?

Mere end seks måneder gik med research samt interviews med lektorer, professorer, filosofer og videnskabsfolk på Aarhus Universitets Afdeling for Religionsvidenskab samt Institut for Fysik og Astronomi.

Det blev en slags dannelsesrejse. Menneskeligt såvel som kunstnerisk.

Processen...

Galleriet i Mejlgade 16b i Aarhus var tomt. På de rå, hvide vægge hang otte tomme lærreder på hver 130 x 180 cm. I atelieret stod et staffeli og ventede. Maling og pensler var lagt frem. Datoen var 25. marts 2019. Tidspunktet var kl. 10:00.

Publikum kunne komme helt tæt på og opleve hele processen live i atelieret – fra det allerførste anstrøg med penslen, til det ottende og sidste værk blev signeret 11 dage senere.

I månederne forinden fra januar 2019 og frem til den 25. marts 2019 havde Peter Simonsen skabt en lydinstallation, der skulle understøtte det visuelle værk - de otte malerier. Lydinstallationen bestod af otte audiovisuelle skabelsesberetninger med en samlet længde på over 1 time og 30 minutter.

Fortælleaftener...

I forbindelse med åbningsudstillingen april-maj 2019 blev der arrangeret en række fortælleaftener, hvor eksperter fra blandt andet Aarhus Universitet fortalte om skabelsesberetninger inden for nogle af verdens store religioner, mytologier samt naturvidenskaben.