Forberedelserne til kunstværket ‘The Creation - Religion, Myth, Science &’ skabt af billedkunstner Peter Simonsen

'The Creation RMS&': Forberedelserne

Det startede med en tanke og et spørgsmål. Flere spørgsmål pressede på - en idé begyndte at tage form.

Billedkunstner Peter Simonsen: - Jeg brugte mere end seks måneder på research, som blandt andet omfattede en række interviews med lektorer, professorer, filosofer og videnskabsfolk på Aarhus Universitets Afdeling for Religionsvidenskab samt Institut for Fysik og Astronomi.

Hele forløbet blev en slags dannelsesrejse. Menneskeligt såvel som kunstnerisk. Langsomt, dag for dag fik jeg fyldt 'redskaber i værktøjskassen'.

De mange måneders research endte ud i ét meget stort spørgsmål: Var det muligt at skabe ét værk - én samlet skabelsesberetning, der favnede alle de store religioner, mytologier og naturvidenskaben? Det var det spørgsmål, som jeg har forsøgt at give svaret på med mit værk 'The Creation RMS&'.

Kreditering

- Jeg vil gerne sige tak til alle de fantastiske mennesker på Aarhus Universitet. Tak for jeres venlige modtagelse og jeres store bidrag i forbindelse med interviews og de efterfølgende fortælleaftener.

Ole J. Knudsen, BSc. (naturvidenskab); Marianne Qvortrup Fibiger, Lektor/Ph.d. (hinduisme); Jørn Borup, Ph.d., cand. mag., Lektor (buddhisme); Martin Thomas Riexinger, Lektor (islam); Jens Peter Schjødt, Professor (nordisk mytologi) samt Lars Albinus, Lektor (græsk mytologi).