Sommerkursus i Aarhus - kursus i portrætmaleri, Tegn og Mal Det ekspressive portræt

SOMMERKURSUS:
TEGN OG MAL
Det ekspressive portræt

Uge 30: 22. - 26. juli 2024

Kursus i portrætmaleri. Inspirerende sommerkursus hvor portrætmaler Peter Simonsen tager dig med ind i den ekspressive verden. Tegn og mal interessante portrætter, der fortæller historie.

[ Tilmelding nederst på siden ]

Om kurset:

Velkommen til et sommerkursus, der står i portrættets tegn. Et kursus hvor du gennem demonstration, øvelser og studier gennemgår hele processen - fra den tidlige fase med skitser til du den sidste dag med stolthed sætter din signatur på de færdige portrætmalerier. Interessante portrætter, der fortæller historie.

Vi tager udgangspunkt i det grundlæggende inden for portrættegning og portrætmaleri, så vi får skabt et godt fundament. Afstande, retning, flader, lys og skygge, form... studier af hovedets anatomi. Herfra bevæger vi os nogle spadestik dybere.

Temaet på dette kursus er ‘Det ekspressive portræt’

Billedkunstner Peter Simonsen, der er instruktør og vejleder på kurset, vil tage dig med ind i den ekspressive verden og åbne dine øjne for et kunstnerisk univers, hvor farvernes betydning, stregen, symbolik, fortolkning og følelser benyttes i billedsproget.

Vi vil studere nogle af de gamle mestre indenfor ekspressionismen, der som kunstretning inden for billedkunsten blev født i Tyskland og Frankrig i begyndelsen af 1900-tallet. Blandt nogle af de berømte ekspressionister var Edvard Munch, Henri Matisse, August Macke, Emil Nolde, Egon Schiele, Lucian Freud m.fl.

I løbet af ugen får du masser af tid til at fordybe dig i maleteknikker og afprøve forskellige farvepaletter, stilarter, fortolkninger og udtryk. Du vil blive udfordret gennem spændende øvelser og inspirerende forlæg med dit personlige maleri og din udvikling i fokus.

Du får mulighed for at arbejde med forskellige redskaber som kul, tegnekridt, pensel, paletkniv med mere. Og du kan benytte olie-, akryl- og akvarelfarver alt efter lyst og temperament. Ligeledes vil du under sommerkurset opleve, hvilken indflydelse fx musikken har på den skabende proces… og at gå ind i dig selv for at kunne skabe udtrykket i portrættet.

Udover den daglige undervisning, vil Peter stå til rådighed ifm. personlig rådgivning.

Hele ugen vil galleriet fungere som atelier. Mandag, tirsdag og onsdag aften vil du efter dagens undervisning kunne arbejde på egen hånd i atelieret til kl. 18:00.

  • Torsdag eftermiddag: Portræt ‘À la Montmartre’
    Vi åbner galleriet og baggården for publikum og turister i byen, så I kan prøve at tegne og male portrætter, som kunstnerne på det berømte Place du Tertre på Montmartre i Paris.
  • Torsdag aften:
    Italiensk middag med kulinariske lækkerier fra vores nabo - den italienske købmand Il Mercatino.

Vi vil gerne flytte dine grænser, så når vi evaluerer fredag eftermiddag... er du tanket godt op med masser af ny viden, inspiration, indtryk og lyst til at arbejde videre, når du kommer hjem.

Niveau:
Begyndere, let øvede og øvede.
Undervisningen tilpasses den enkeltes niveau.

Antal deltagere:
Der er plads til 10 deltagere på sommerkurset.

Materialer:
Brug af materialer* er GRATIS: Tegneplader, staffelier, tegnepapir, akvarelpapir, akrylpapir, blyanter, kul, pastelfarver, olie*-, akryl- og akvarelfarver, pensler, paletknive med mere.

Lærreder kan tilkøbes. Pris 50-100 kr./stk. alt efter størrelse.

* Vandopløselige oliefarver.

Tidsrum:
Mandag-fredag kl. 10:00-16:00.
Der er morgenkaffe/-te hver dag kl. 09:45.
Derudover kan atelieret benyttes mandag-onsdag til kl. 18:00.

Mødetid 1. gang:
Mandag 22. juli 2023 kl. 09:30

Pris:
Kr. 3.975,- inkl. brug af materialer*, kaffe/te samt italiensk middag med vin torsdag aften.

Kursussted:
PS Art Gallery/PS Kunstskole
Mejlgade 16b st.
8000 Aarhus C

Underviser:
Peter Simonsen, billedkunstner/portrætmaler

Tilmelding

I tilfælde af problemer med 'Tilmeldingsformularen'.
Send i stedet SMS 2334 3298.

Området:

Galleriet og kunstskolen er beliggende i én af Aarhus’ ældste og meget maleriske baggårde med huse tilbage fra 1600-tallet. Området er Latinerkvarteret med hyggelige cafeer og restauranter ad libitum. Du kan ikke undgå at mærke historiens vingesus, når du går ind gennem porten og hen over de toppede brosten til det gule baghus med det grønne bindingsværk. Vi ligger et stenkast fra Domkirken og Havnen.

Forslag til overnatning:

Oversigt med hoteller, Bed & Breakfast m.m.

Kursusoversigt:

Alle kurser...
Sommerkurser...

Malekurset afholdes hos PS Art Gallery der er beliggende i en af Aarhus' ældste og meget maleriske baggårde Kom på sommerkursus i Latinerkvarteret i Aarhus - et område, der emmer af charme og historie

FÅ TILSENDT KURSUSOVERSIGT 2024

Kurset tilpasses den enkeltes niveau.

Indsigt og redskaber.

Inspirerende undervisning.

Tid til dig.