Tegnekursus i Aarhus hvor du lærer at tegne portrætter - 1-dags kurser for begyndere og let øvede

TEGNEKURSUS, Aarhus:
At tegne portræt 1+2+3

3 kursusdage

Lær at tegne portrætter over tre intensive kursusdage. Inspirerende tegneundervisning tilpasset den enkeltes niveau. Egnet for begyndere og let øvede. Små hold.

Kursusdatoer:

  • Hold 12-08: 12/8, 9/9 og 21/10 kl. 10-16
  • Hold 14-10: 14/10, 11/11 og 3/12 kl. 10-16

Om kurset:

I et intensivt forløb over tre mandage kommer du igennem hele processen i at tegne portrætter. Begyndende med de grundlæggende regler inden for portrættegning til at arbejde med udtrykket i portrættet samt din personlige streg.

1. kursusdag:

  • Vi skal arbejde med de grundlæggende regler inden for portrættegning - afstande, proportioner, måleteknikker, form, retning, lys og skygge, teknik - lære at se og aflæse ansigtets anatomi.
  • Tegneøvelserne omfatter både hurtige skitser med form og retning - og studier, hvor der er tid til at arbejde med lys og skygge.

2. kursusdag:

  • Vi træner afstande, proportioner, flader, lys og skygge, teknik - og lægger et lag på.
  • Tegneøvelserne omfatter bl.a. den hurtige skitse, hvor vi træner at se og formidle, det vi ser. Der vil være øvelser, hvor vi tegner efter fotos, tegner hinanden og arbejder med selvportræt. I løbet af dagen arbejder vi mere detaljeret med teknikken og udtrykket i portrættet.

3. kursusdag:

  • Vi skal arbejde med proportioner, hovedets anatomi, lys og skygge, billedkomposition, at gengive et udtryk samt din personlige streg.
  • I løbet af dagen vil vi anvende forskellige tegneredskaber som blyant, kridt, kul, grafit og tusch samt farver (akvarel/akryl) for at undersøge, hvordan det påvirker det grafiske indtryk. Du får også mulighed for at træne forskellige tegneteknikker i frihånd som udtoning og bløde skygger med tegnestub og building-up med kul/kridt.
  • Der vil være tegneøvelser 'alla prima', hvor vi tegner hinanden hurtigt med kul eller tusch og studier i tegneteknikker efter fotos og skulpturer. Dagen sluttes af med portrætstudier efter levende model.

I løbet af de tre dage får du mulighed for at arbejde med forskellige tegneredskaber som blyant, kridt, kul, grafit, tusch samt akvarel/akryl.

Portrættegnekurset har fokus på din personlige udvikling og tilpasses den enkeltes niveau. Kurset giver dig indsigt og redskaber, så du kan videreudvikle dine færdigheder og evner som tegner.

Egnet for begyndere og let øvede.

Tegnekurset foregår i Aarhus.

Antal deltagere:
Der er plads til 8 deltagere på holdet.

Materialer:
Tegneplader stilles gratis til rådighed på tegnekurserne.

Brug af øvrige materialer - ALLE dage:
Tegnepapir, blyanter, kridt, kul, grafit, viskelæder, tegnestub og knetgummi koster kr. 225,-.
Du er velkommen til at tage dine egne materialer med.

Tager du egne materialer med, så skal du medbringe:
Tegneblok A3, blyanter 4B/8B, grafit/kul, viskelæder og tegnestub.

Tilkøb:
Akryl- og akvarelfarver samt tusch findes i atelieret. Brug af disse kan tilkøbes på stedet efter ønske.

Mødetid:
Kl. 09:45

Pris:
Kr. 1.350,- (inkl. frugt og vand/kaffe/te).

Kursussted:
Art Gallery PS, Mejlgade 16B st., 8000 Aarhus C

Underviser:
Peter Simonsen, billedkunstner/portrætmaler

Tegnekursus i Aarhus hvor du lærer at tegne portrætter - 1-dags kurser for begyndere og let øvede Portrættegnekursus i Aarhus med tegneundervisning af portrætkunstner Peter Simonsen

Kurset tilpasses den enkeltes niveau.

Indsigt og redskaber.

Inspirerende undervisning.

Små hold hvor der er tid til dig.