Weekend tegnekursus i klassisk frihåndstegning hvor du lærer at tegne det du ser - for begyndere og øvede

TEGNEKURSUS:
Klassisk tegning

Weekendkursus

Klassisk tegning i frihånd. Få inspiration, indsigt og redskaber, så du kan videreudvikle dine færdigheder og evner som tegner. Weekendkurset er for både begyndere og øvede.

Kursusdato(er):

  • 8.-9. maj 2021 OPTAGET
  • 7.-8. aug. 2021 OPTAGET
  • 9.-10. okt. 2021 OPTAGET
  • 12.-13. mar. 2022
  • 20.-21. aug. 2022
  • 8.-9. okt. 2022

Tidspunkt:

  • Kl. 10:00-16:00

Om kurset:

Weekendens tegnekursus har fokus på klassisk frihåndstegning... at tegne, det vi ser. Kurset bygger på iagtagelsestegning, hvor vi gennem øvelser arbejder med proportioner, linjer, flader, formgivning med lys og skygge, komposition, konturstregen, gengive overflader og strukturer. Der bliver mulighed for at udforske forskellige tegneteknikker som skravering, udtoning, building-up med kul/kridt m.m.

Øvelserne vil omfatte både den hurtige skitse og længerevarende studier af motivet. På kurset bliver der god tid til at arbejde individuelt. Fordybe sig nærstudier og arbejde mere detaljeret med lys og skygge samt afprøve forskellige teknikker og udtryk.

Weekenden vil bestå at både fælles og individuel undervisning. Du vil blive præsenteret for en række spændende udfordringer og oplæg til motivvalg, som du vil kunne fordybe dig i denne weekend: klassisk stilleben med frugter, blomster og opsatser; portræt og croquis; figurer; botaniske nærstudier m.m. Ligesom den gamle 1600-tals baggård også byder på interessante motiver.

Vi vil anvende tegneredskaber som blyant, kul og kridt. Farvelægning af motiver med tusch, akvarel og akryl er også en mulighed.

Kurset giver dig også en introduktion til den franske kunstner Charles Bargues klassiske tegneteknikker. Charles Bargue (1826-1883) udviklede det klassiske tegnekursus 'Cours de dessin', som akademier og kunstnere den dag i dag stadig studerer og arbejder efter.

Tegnekurset lægger vægt på din personlige udvikling - og give dig inspiration, indsigt og redskaber, så du kan videreudvikle dine færdigheder og evner som tegner.

Tegnekurset foregår i Aarhus.

Niveau:
Begyndere, let øvede og øvede.
Undervisningen tilpasses den enkeltes niveau.

Antal deltagere:
Der er plads til 10 deltagere på holdet.

Materialer:
Tegneplader stilles gratis til rådighed på tegnekurserne.

Brug af øvrige materialer:
Tegnepapir, blyanter, tegnekridt, kul, grafit, viskelæder, knetgummi og tegnestub koster kr. 150,-.

Du er velkommen til at tage dine egne materialer med.

Tager du egne materialer med, så skal du medbringe:
Tegneblok A3, blyanter HB-2B-6B, grafit/kul, viskelæder, knetgummi og tegnestub.

Mødetid:
Kl. 09:45 (første dag)

Pris:
Kr. 1.175,- (inkl. frugt og kaffe/te).

Kursussted:
PS Art Gallery/PS Kunstskole
Mejlgade 16b st.
8000 Aarhus C

Underviser:
Peter Simonsen, billedkunstner/portrætmaler

Tilmelding

Husk venligst at oplyse navn, adresse og tlf., så vi kan oprette dig på kurset.

Området:

Galleriet er beliggende i én af Aarhus’ ældste og meget maleriske baggårde med huse tilbage fra 1600-tallet. Området er Latinerkvarteret med hyggelige cafeer og restauranter ad libitum. Du kan ikke undgå at mærke historiens vingesus, når du går ind gennem porten og hen over de toppede brosten til det gule baghus med det grønne bindingsværk. Vi ligger et stenkast fra Domkirken, Kvindemuseet og Havnen.

Forslag til overnatning:

Oversigt med hoteller, Bed & Breakfast m.m.

Tegnekursus - tegne i frihånd. Tegneundervisning i klassiske tegneteknikker, perspektiv, afstandsmåling mv Weekend tegnekurser i frihåndstegning, klassisk tegning i frihånd. Underviser billedkunstner og tegner Peter Simonsen

Kurset tilpasses den enkeltes niveau.

Indsigt og redskaber.

Inspirerende undervisning.

Små hold, tid til dig.