Sommerkursus Tegn og Mal i naturen - tegnekursus og akvarelkursus

SOMMERKURSUS:
Tegn og mal i naturen

Uge 27: 1. - 4. juli 2019

Kursus i tegning og akvarel "alla prima". Fire fantastiske dage med rygsæk samt tegne- og malegrej ude i den danske sommer krydret med bymotiver i Den Gamle By.

Om kurset:

Velkommen til nogle dejlige tegne- og maledage i sommerferien, hvor vi finder motiverne ved skov og strand syd for Aarhus og i Den Gamle By.

I løbet af de fire dage skal vi arbejde med forskellige temaer og klassiske tegneteknikker: opbygning, komposition, dybde og rum, stregens betydning, lys og skygge (skravering og udtoning), overflader og strukturer. Derudover skal vi benytte akvarel, hvor vi maler efter "alla prima"-metoden. Alla prima er italiensk og betyder "som det første". Billedet males hurtigt og i en sammenhængende proces, ofte uden skitser på forhånd. Udtrykket bliver spontant og har en levende friskhed. Teknikken benyttes ofte for hurtigt at fange et motiv, en stemning eller som forstudier til senere bearbejdelse i værkstedet.

De tre første dage vil vi begynde i atelieret med en introduktion til dagen og øvelser i tegne- og akvarelteknikker. Ca. kl. 10:30-11:00 kører vi ud i den fantastiske natur ved Marselis Skovene og Moesgård Strand.

Torsdag tager vi tidligt i Den Gamle By og fordyber os i bymotiver. Dagen afsluttes i atelieret med evaluering over en god kop kaffe/te og et stykke kage fra Mor Anna.

Vi vil arbejde med blyant, kridt, kul, grafit, tusch samt akvarel.

Sommerkurset er egnet for alle, der holder af at tegne og male.
Undervisningen har fokus på personlig udvikling og individuel rådgivning.

Vi klæder os på efter vejret. I tilfælde af meget dårligt vejr, så arbejder vi i atelieret. Her er storskærm, inspirerende landskabsmotiver, en meget piktoresk baggård med huse fra 1600-tallet m.m.

Antal deltagere:
Der er plads til 8 deltagere på sommerkurset.

Materialer der stilles gratis til rådighed:
Tegneplade, tegnekridt, kul og tegnestub.

Du skal selv medbringe: Rygsæk, tegneblok og akvarelblok (A4/A3), blyanter og akvarelfarver og -pensler.

Materialer kan tilkøbes i atelieret.

Tidsrum:
Mandag-torsdag kl. 09:30-16:00

Mødetid 1. gang:
Mandag 1. juli kl. 09:15

Pris:
Pr. dag: Kr. 450,- inkl. frugt og vand/kaffe/te.
Alle 4 dage: Kr. 1.750,- inkl. frugt og vand/kaffe/te samt entré til Den Gamle By.
Prisen er ekskl. transport (bus/leje af cykler).

Transport ud i naturen:
Ved op til fire kursister stiller galleriet gratis bil til rådighed. Ved fem og derover kører vi i bus eller lejer cykler.

Kursussted:
Art Gallery PS, Mejlgade 16B st., 8000 Aarhus C

Underviser:
Peter Simonsen, billedkunstner/portrætmaler

Området:

Galleriet er beliggende i én af Aarhus’ ældste og meget maleriske baggårde med huse tilbage fra 1600-tallet. Området er Latinerkvarteret med hyggelige cafeer og restauranter ad libitum. Du kan ikke undgå at mærke historiens vingesus, når du går ind gennem porten og hen over de toppede brosten til det gule baghus med det grønne bindingsværk. Vi ligger et stenkast fra Domkirken, Kvindemuseet og Havnen.

Billig overnatning:

Bed and breakfast Aarhus (Borggade), City Sleep-In (Havnegade), Danhostel Aarhus City (Fiskergade), Wakeup Aarhus (M.P. Bruuns Gade), Cabinn Hotel Aarhus (Kannikegade), Danhostel Aarhus (Risskov), Lene Beiers Bed & Breakfast (Bøgegade), DCU-Camping Blommehaven (Højbjerg) m.fl.

Sommerkursus tegn og mal i frihånd ved skov og strand. Sommer tegnekursus 2019 Sommerkursus hos Art Gallery PS - akvarelkursus med landskabsmotiver

Kurset har fokus på personlig udvikling.

Indsigt og redskaber.

Inspirerende undervisning.

Små hold hvor der er tid til dig.