Kunstnere | Kunsthåndværkere

Kirsten Thilsing-Hansen raku keramik

Kirsten Thilsing-Hansen, keramiker: "Som datter af afdøde kunstmaler P. Larsen Birkebjerg er det indlysende at min interesse for kunst har rødder helt tilbage til min tidlige barndom. Jeg har i mere end 30 år været lærer i folkeskolen og undervist i kreative fag på mange forskellige niveauer, og jeg har - også sammen med min far - udstillet i en lang række kunstforeninger og på gallerier."

Glaskunst af Rikke Precht

Glaskunstner Rikke Precht: "Glas er et fascinerende og fortryllende materiale. Og det at arbejde med et tusinder af år gammelt håndværk, som ikke har forandret sig nævneværdigt."

Violaine Jourdie smykkedesigner

Violaine Jourdie, smykkedesigner: Hvert keramiksmykke er unikt. Smykkernes enkelhed gør dem meget alsidige - de kan derfor bæres til enhver lejlighed. Violaine Jordies design går godt til både den afslappede og den mere klassiske garderobe.

Dorthe Hansen keramiker

Dorthe Hansen, keramiker: "Forberedelser – skitser og tanker. Dreje fine former - modellere og give leret liv. Finpudsning – kaffepauser. Se på og ændre. Spekulere på hvad det var, jeg ville. Lade det ene føre videre til det næste. En evig forandring til forbedring."

Halstørklæder i cashmere uld, tekstilkunstner Kirsten Ingemar

Tekstilkunstner Kirsten Ingemar: "Jeg arbejder ud fra en ældgammel plantefarvningsteknik, som jeg har udviklet til også at kunne lave aftryk af de enkelte planter på stoffet. Plantedele og stof bliver rullet, bundtet, presset og kogt i udtræk af planter." Tørklæderne fås i silke og kashmiruld.

Bente Cöhoman birkebark husflid

Bente Cöhoman, birkebark: Bente har tilegnet sig det gamle samiske håndværk med birkebak og fremstiller nogle af de mest fantastiske lågkrukker, flettede tasker - og julehjerter. Birkebark blev allerede i bronzealderen benyttet til opbevaring af madvarer.