'SKABELSEN' - I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud. The Creation - Religion, Myth, Science & af Peter Simonsen, dansk kunstner

Billedkunstner Peter Simonsen har gennem mere end et halvt år forberedt sig på dette art event. Forberedelserne har blandt andet omfattet en række interviews med eksperter – herunder fra Aarhus Universitet – inden for verdens store religioner og mytologier samt naturvidenskaben. Deres viden får publikum også glæde af under en række fortælleaftener, artist talks samt shamanistisk trommerejse i den efterfølgende udstillingsperiode i her galleriet.

LIVE ART EVENT:

’The Creation - Religion, Myth, Science &’:
Otte malerier om Skabelsen bliver til på 11 dage - og du kan opleve det ske!

Billedkunstner Peter Simonsen skaber over 11 dage i marts og april otte værker under titlen ”The Creation – Religion, Myth, Science &” her i galleriet. Det bliver en episk rejse igennem religioner, myter og naturvidenskab. Og du kan komme med på rejsen og opleve det hele i et stort LIVE ART EVENT.

Værket ”Begyndelsen” bliver skabt i dagene 25.-28. marts.
Dernæst følger i dagene 1.-7. april syv værker benævnt ”Dag 1 til 7” – et nyt værk hver dag.

Rå, hvide vægge og otte store, tomme lærreder på hver 135 x 180 cm. Sådan begynder dette event, hvor du som publikum får mulighed for at komme helt tæt på og opleve hele processen – fra det allerførste penselstrøg, til det ottende og sidste værk signeres 11 dage senere.

Men ikke nok med det. Der venter alle besøgende en holistisk oplevelse i både billede og lyd. Værkerne bliver til i et lyrisk “rum” omfavnet af en dramatisk lydinstallation, som Peter Simonsen også har skabt. En lydinstallation, der udvikler sig dag for dag under hele eventet. Episk i sig selv og understøttende det samlede skabelsesværks visuelle fortælling.

En kunstnerisk visuel og audiovisuel fortælling: Undersøgende, Reflekterende og Kommenterende

Værket ’The Creation - Religion, Myth, Science &’ er en fortælling, der tager publikum med på en rejse gennem religioner, myter - og det vi ved ifølge videnskaben. Ét samlet skabelsesværk hvor fortællinger fra blandt andet jødedom, kristendom, islam, hinduisme møder mytologier fra Norden, Grækenland og Egypten med flere. Værket kommer også til at rumme videnskaben med Big Bang og skabelsen af Universet, livets opståen og udvikling.

Peter Simonsen tager afsæt i kristendommen og ‘Skabelsen’, hvor Gud ifølge Bibelen skabte Verden på syv dage jf. Første Mosebog Kapitel 1 i Det Gamle Testamente. Kunstneren vil med dette omfattende værk undersøge, hvordan forskellige religioner, mytologier og naturvidenskaben udlægger ‘Skabelsen’ - ligheder, forskelligheder og fortolkninger i en kunstnerisk fortælling.

Søndag den 7. april skaber kunstneren “Dag 7”. Den dag hvor Gud, ifølge kristendommen, hvilede. Publikum skal dog ikke forvente et tomt, hvidt lærred.

Der bliver fernisering på udstillingen fredag 12. april kl. 17-19. I april og maj udstilles værket i galleriet. Her vil publikum kunne møde og få en snak med kunstneren. På særlige FORTÆLLEAFTENER vil inviterede eksperter fortælle om skabelsesberetninger inden for de forskellige religioner, mytologier samt naturvidenskaben. Publikum får endog også mulighed for at opleve shamanistisk skabelsesfortællinger - og komme med på en helt unik shamanistisk TROMMEREJSE. (Program følger...)

- Når udstillingsperioden er afsluttet i galleriet er det planen, at det samlede værk skal ud på en vandreudstilling rundt i Danmark, fortæller Peter Simonsen.

Ønsker du at opleve tilblivelsen af værket
'The Creation - Religion, Myth, Science &'...?

Kunstforeninger, skoleklasser og andre grupper kan reservere plads og opleve eventet helt tæt på ved at skrive til info@artgallery-ps.com

The Creation (Skabelsen) udføres live af billedkunstner Peter Simonsen

Billedkunstner Peter Simonsen:
- At forberede sig til at kunne skabe et sådant værk er lidt som at tage på en dannelsesrejse. Efterhånden som jeg er kommet længere og længere ud på "rejsen", har jeg oplevet at mit kunstneriske univers tager mere og mere form. De eksistentielle emner vil jeg komme til at beskæftige mig en del med i fremtiden.

Åbningstider under eventet:

25.-28. marts: Kl. 10-18
1.-7. april: Kl. 10-20

Entré:

Pr. dag: Kr. 25,-
Billet til alle dage: Kr. 75,-

Reservér billetter ved at skrive til info@artgallery-ps.com.

Billetter kan også købes ved indgangen (kontant / MobilePay).

Grupper:

Der tilbydes særlige arrangementer for kunstforeninger, skoleklasser og andre grupper.

Kontakt Art Gallery PS:
Tlf. 42 83 02 19 eller info@artgallery-ps.com.