'SKABELSEN' - I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud. The Creation - Religion, Myth, Science & af Peter Simonsen, dansk kunstner

Billedkunstner Peter Simonsens værk ’The Creation - Religion, Myth, Science &’ er en fortælling om Skabelsen - en kunstnerisk visuel og audiovisuel fortælling: Undersøgende, Reflekterende og Kommenterende. Otte store malerier, der tager beskueren med på rejse gennem religioner, myter og naturvidenskab. I udstillingsperioden kan du opleve eksperter inden for verdens store religioner, mytologier og naturvidenskab berette om Skabelsen samt shamanistisk skabelseshistorie ifm. en række fortælleaftener.

UDSTILLINGEN

’The Creation - Religion, Myth, Science &’:
Otte episke værker om Skabelsen indhyllet i en dramatisk lydinstallation

Oplev billedkunstner Peter Simonsens samlede skabelsesværk 'The Creation - Religion, Myth, Science &'. Otte episke værker - en rejse gennem religioner, myter og naturvidenskab. Udstillingen er krydret med fortælleaftener om Skabelsen fortalt af eksperter og shamanistisk skabelseshistorie

UDSTILLINGSPERIODE: 12. april - 1. juni 2019

FERNISERING:
Fredag 12. april kl. 17-19
Alle er velkomne :-)

Det begyndte med rå, hvide vægge og otte store, tomme lærreder på hver 135 x 180 cm. Publikum kunne komme helt tæt på og opleve hele processen LIVE – fra det allerførste anstrøg med penslen, til det ottende og sidste værk blev signeret 11 dage senere.

Læs om værkets tilblivelse...

En kunstnerisk visuel og audiovisuel fortælling: Undersøgende, Reflekterende og Kommenterende

Værket ’The Creation - Religion, Myth, Science &’ er en fortælling om Skabelsen - en fortælling i billede og lyd. Som publikum bliver du taget med på en rejse gennem religioner, myter og naturvidenskab. Ét samlet skabelsesværk hvor fortællinger fra blandt andet jødedom, kristendom, islam, hinduisme møder mytologier fra Norden, Grækenland og Egypten med flere. Værket rummer også naturvidenskaben med Big Bang og skabelsen af Universet, livets opståen og udvikling.

Værket tager afsæt i kristendommen og ‘Skabelsen’, hvor Gud ifølge Bibelen skabte Verden på syv dage jf. Første Mosebog Kapitel 1 i Det Gamle Testamente. Kunstneren vil med dette omfattende værk undersøge, hvordan forskellige religioner, mytologier og naturvidenskaben udlægger ‘Skabelsen’ - ligheder, forskelligheder og fortolkninger i én kunstnerisk fortælling - både visuelt og audiovisuelt.

FORTÆLLEAFTENER: Oplev eksperter inden for verdens store religioner, mytologier og naturvidenskaben berette om Skabelsen

I hele udstillingsperioden vil du kunne møde og få en snak med kunstneren og på særlige FORTÆLLEAFTENER vil inviterede eksperter fortælle om skabelsesberetninger inden for nogle af verdens store religioner, mytologier samt naturvidenskaben.

Kom og hør fortællingen om Gud, der skabte verden på seks dage; myten fra nordisk mytologi om Ymer, der opstod mellem Niflheim og Muspelheim; Skaberen Brahma og det gyldne æg fra hinduismen; Big Bang og universets begyndelse for knap 14 milliarder år siden... samt andre spændende fortællinger fra verdens religioner og mytologier. Alt fortalt af eksperter inden for de respektive områder.

Udstillingsperioden sluttes af med en helt unik performance, hvor du kan opleve shamanistisk skabelseshistorie - og komme med på en shamanistisk TROMMEREJSE udført af performere fra 'Filosofifabrikken'.

Datoer og program for fortælleaftener følger inden længe.

Vandreudstilling rundt i Danmark:

Efter endt udstillingsperiode i galleriet 1. juni 2019 vil det samlede skabelsesværk ’The Creation - Religion, Myth, Science &’ blive sendt ud på en vandreudstilling rundt i Danmark.

  • Udstillingssteder, tidsplan og program følger.

Institutioner, offentlige og private virksomheder, som kunne være interesseret i at vise udstillingen, er velkommen til at kontakte Art Gallery PS for at tale om ønsker og muligheder:

Email: info@artgallery-ps.com
Tlf.: 42 83 02 19
Kontakt: Peter Simonsen

LÆS OM:

Åbningstider:

Tirsdag-fredag kl. 11-17
Lørdag kl. 11-15

LUKKET:

21/4: Påskedag
22/4: 2. påskedag

En stor tak til eksperterne

Jeg vil gerne takke alle for den store interesse, positivitet og velvilje, som jeg har oplevet i forbindelse med min research på 'The Creation'.

De bedste hilsener

Peter Simonsen

Naturvidenskab:
Ole J. Knudsen
BSc
Afdeling for Fysik og Astronomi
Aarhus Universitet

Islam:
Martin Thomas Riexinger
Lektor
Arabisk og Islamstudier
Aarhus Universitet

Hinduisme:
Marianne Qvortrup Fibiger
Lektor/Ph.d.
Afdeling for Religionsvidenskab
Aarhus Universitet

Buddhisme:
Jørn Borup
Ph.d., Lektor, cand. mag.
Afdelingsleder for Afdeling for Religionsvidenskab
Aarhus Universitet

Græsk mytologi:
Lars Albinus
Lektor
Afdeling for Religionsvidenskab
Aarhus Universitet

Nordisk mytologi:
Jens Peter Schjødt
Professor
Afdeling for Religionsvidenskab
Aarhus Universitet

Shamanistisk skabelseshistorier og -trommerejse:
Tenna Foged, Bjarne Birkbak og Helle Bøjlesen
Filosofifabrikken