Kalender:

Kunstudstillinger/events 2018

Portrætudstilling hvor billedkunstner Peter Simonsen (PS) udstiller portrætter af sangere og musikere

2/3-25/8 2018

Portrætudstilling:
En hyldest til musikken - VOL. 1

Årets første kunstudstilling står i musikkens tegn og er portrætudstillingen 'En hyldest til musikken - VOL. 1'. Billedkunstner og portrætmaler Peter Simonsens personlige hyldest til nogle af de sangere og musikere, han har lyttet til i sit liv.

Udstillingens hovedværk, et meget stort portræt af Elvis Presley - The King of Rock & Roll - blev afsløret under ferniseringen af Mike Colin Andersen - Europas bedste Elvis Impersonator, der optrådte med et imponerende Elvis Show... OG sanger og sangskriver Arly Badstue fortolkede The Beatles, Leonard Cohen, Bob Dylan m.fl.

Udstillingen er lidt en rejse ned ad memory lane begyndende med den tidlige hippikultur, flower power og rock-genren i 1960’erne og 70’erne... og med navne som Bob Dylan, Janis Joplin, Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival samt Simon & Garfunkel. På rejsen møder du også nogle af de musikalske ikoner fra 80’erne og frem til i dag. Musikgenrerne spænder vidt og omfatter bl.a. jazz, country, rock, blues, klassisk og opera.

Kunstudstillingen omfatter blandt andet tegninger og malerier samt tidlige værker skabt tilbage i 1980'erne.

Portrætudstillingen kan ses frem til 25. august.

Læs mere om portrætudstillingen...Lyrik og Musik med POP-OP Poeterne Ivan Guzmán, Daniel Mantel og Ian Lukins

DEN SIDSTE LØRDAG I JANUAR, MARTS OG MAJ

Lyrik & Musik Salon
med POP-OP Poeterne

Oplev en berigende eftermiddag i ordets navn krydret med musik og kunst-performance... OG hvor du er aktiv medspiller. Art Gallery PS byder velkommen til Lyrik & Musik Salon med POP-OP Poeterne*.

Lørdag 27. januar:
Annette Petersen, Tomas Dalgaard og Daniel Mantel

Lørdag 31. marts:
Poul Lynggaard Damgaard, Lars Hougaard Clausen, Niels Kjær og Anne Marie Eriksen

Lørdag 26. maj - International digtoplæsning:
Lørdag eftermiddag den 26. maj får vi besøg af POP-OP Poeterne Ivan Guzman, Daniel Mantel og Ian Lukins. De tre digtere optræder med performance litteratur og vil blandt andet læse op af egne digte på deres respektive modersmål.

Ivan Guzman, som vil læse op på spansk, kom til Danmark fra Chile som politisk flygtning i 1975. Ivan Guzman udgav i 2004 digtsamlingen "Transparencer gennem tiden”, som Danmark Radio Kultur Nyt rosende anmeldte. Guzman har noget af det. Det tilbedende og lidenskabelige - lidt opsvulmede – i forhold til kvinden men især naturen. Han skriver poetisk, at vi skal leve livet for at tælle stjernerne, for at se universet dirrende med lys, når mørket beruser jorden og jorden dysses i søvn.

Daniel Mantel læser op på portugisisk og fortolker Fernando Pessoa. Og/eller omvendt? Pessoa betyder som bekendt 'person’. Daniel Mantel er måske et heteronym. Måske en person? Pessoa's univers udvider sig stadig.

Ian Lukins, der er af engelsk-walisisk afstamning, skriver og læser op af egne digte på engelsk. Han har en universitets grad i engelsk, teater og drama... med god træning og mange års erfaring i oplæsning og performance. Ian Lukins har udgivet tre digtsamlinger og er ved at udgive nummer fire senere i år.

Samtidig med oplæsningen vil der også foregå kunst performance.

GRATIS ENTRÉ!

TIDSPUNKT:
Vi starter kl. 12:30 og slutter ca. kl. 15:00.

Det vil være muligt at købe poeternes publikationer på dagen.

* POP-OP Poeterne er en gruppe forfattere, hovedsageligt digtere, fra Aarhus og omegn. Gruppen blev dannet i januar 2017 som respons til, at Aarhus blev udnævnt som årets "European Capital of Culture", med det primære formål, at nå ud til mange mennesker med performancelitteratur i det offentlige rum – især på steder hvor litteratur ikke allerede fandtes.

Arrangør:
Art Gallery PS
info@artgallery-ps.com

 

Lørdag 1/9 2018
Søndag 2/9 2018

FESTUGE-event: á la Montmartre
Arbejdende kunstnere i galleriet og baggården

Art Gallery PS fylder galleriet og baggården med arbejdende kunstnere 2 dage i Festugen... lørdag 1. september og søndag 2. september. Du kan opleve - både når kunsten skabes og købe et lille mesterværk med hjem! Ligesom på det berømte Place du Tertre i Montmartre i Paris.

Galleriet og baggården iklædes pariserstemning, hvor vi byder på baguettes med camembert, liflig rødvin, kaffe m.m. Det hele bliver krydret med sprøde franske toner.